Despre Noi

Primăria Podeni

Despre comună

Primăria Podeni

Comuna Podeni este situată în județul Mehedinți, în zona de nord a României. Primăria Podeni este instituția responsabilă cu administrația locală a comunei Podeni, asigurând o gamă largă de servicii publice pentru cetățenii din zonă. Printre atribuțiile primăriei se numără gestionarea bugetului local, planificarea urbanistică și a dezvoltării comunității, organizarea serviciilor publice locale, precum și gestionarea actelor și a documentelor oficiale.

Primar

ROATA MIHAI

Viceprimar

TRAILESCU GHEORGHE

Secretar

DUTA ALIN COSMIN

Sef SVSU

RAESCU ADRIAN DANIEL

Comuna noastră are

Informații utile

 
  • Conform datelor din 2021, comuna Podeni are o populație de aproximativ 1.400 de locuitori.
  • Suprafața totală a comunei Podeni este de aproximativ 3.609 hectare (36,09 km²).
  • Economia comunei este bazată în principal pe agricultură, cu culturi de porumb, grâu, cartofi și legume.
  • În ceea ce privește turismul, comuna Podeni este o destinație populară pentru iubitorii de drumeții și alpinism, datorită amplasării sale în apropierea Munților Rodnei, cu trasee de drumeții uimitoare.
  • În comuna Podeni există câteva obiective turistice de interes, cum ar fi Biserica de lemn din Podeni, ce datează din secolul al XVIII-lea și reprezintă o importantă valoare culturală a regiunii.
  • Comuna Podeni este administrată de o primărie, care se ocupă cu gestionarea bugetului local, planificarea urbanistică și a dezvoltării comunității, organizarea serviciilor publice locale, precum și gestionarea actelor și a documentelor oficiale.
  • În ceea ce privește infrastructura, comuna Podeni este conectată la rețeaua rutieră națională prin DN 17C, care leagă comuna de orașele din zonă.
  • În comuna Podeni există o școală cu clasele I-IV, precum și o grădiniță.
  • Comuna Podeni organizează anual diverse evenimente și festivaluri locale, care sunt adesea legate de tradițiile și cultura specifică zonei.

LISTA INVESTITII

COMUNA PODENI, JUDETUL MEHEDINTI, ANUL 2023 →

ACCESARE FONDURI

RAPORT ASUPRA UTILIZARII PROGRAMELOR DE FINANTARE NERAMBURSABILA* →

STRATEGIA DE DEZVOLTARE

STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALA A COMUNEI PODENI 2021-2027 →

Activităţi zonale

Activităţi Economice